Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
ZADEN - GRANEN - ROZIJNEN EN KRUIDEN
Bezig met laden...
BIO KOKOSSCHILFERS 250 g
Gezonde kokosschilfers als alternatief voor gewone chips
Eindelijk een fantastische, krokante en exotische lekkernij zonder suiker, toevoegingen of andere overbodige ingrediënten. Onze kokoschips bestaan uit kokos en alleen maar kokos. Pure kokos wordt geroosterd (niet gefrituurd) en in schilfers gesneden. Het resultaat is een krokante kokoschips waarvan je heerlijk en zorgeloos kan smullen.
Lekker exotische snack
Kokoschips is in landen als Sri Lanka en Thailand een veel gebruikt ingrediënt. Het is knapperig en smaakt naar exotische kokospalmen.
Kokoschips gebruiken
Onze suggestie: gewoon lekker uit het vuistje gezellig smullen. Of voeg de kokoschips toe aan notenmengelingen, in muesli of aan allerlei zoet en hartig gebak. Strooi ook eens wat kokoschips over een broodje met geplette avocado en kruidenkaas! Ook kinderen zijn dol op deze kokoschips.
Ingrediënten
biologische kokosschilfers 100% natuurlijk zonder toevoegingen of additieven.
Allergenen
Dit product bevat geen allergenen.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Voedingswaarden per 100g
Energie (kJ/kcal) 2804/680
Vetten 66g
- waarvan verzadigde vetten 0g
Koolhydraten 23g
- waarvan suikers 12g
Vezels 10g
Eiwitten 7.5g
Zout 0.1g
PROMOTIE THT 07/01/25.............BIO HAVERZEMELEN 200G
Biologische Haverzemelen
- Zeer gezond
- Veelzijdig te gebruiken
- Goed voor het cholesterol
- Biologisch en vrij van toevoegingen
100% puur en zonder enige additieven.
Naar smaak toe te voegen aan salades, broodbereidingen, quichebodems etc.
Ingrediënten: 100% Biologische Haverzemelen.
KOKOSBLOESEMSUIKER BIO 500 GR
- Natuurlijke suikervervanger
- Ongeraffineerd met lage GI
- 1 op 1 vervanging voor geraffineerde suiker
- Natuurlijke suiker uit biologische kokosbloesems
- Kokosbloesemsuiker of Gula Java is een natuurlijke zoetstof uit de nectar van kokosbloesems.
- Het kokosnectarsap is zoet en aromatisch. Het zoete sap wordt langdurig boven een zacht houtvuur omgevormd tot een heerlijke, ongeraffineerde suiker. De harde blokken worden verpulverd tot zachte en korrelige palmsuiker.
- Zuivere kokossuiker, niet gemengd met geraffineerde suiker
- Onze kokosbloesemsuiker is niet gemengd met geraffineerde witte suiker of met geraffineerde maltose. Het is een zuiver en puur product. Deze kokosbloesemsuiker heeft ook geen raffinage, centrifugering of bleekproces ondergaan.
- Zoete smaak van kokosbloesemsuiker
- Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een zoete smaak die wat lijkt op de smaak van ongeraffineerde, ruwe rietsuiker. Het heeft dezelfde zoetkracht als gewone kristalsuiker. Hierdoor kan je kokosbloesemsuiker als 1 op 1 alternatief voor gewone suiker gebruiken.
- Verschillen in kleur en aroma
- De kleur en het aroma van ongeraffineerde kokospalmsuiker kan variëren. Het oogstjaar, de leeftijd van de kokospalm, de graad van drogen en lokale weersomstandigheden hebben allemaal hun effect. Kokosbloesemsuiker is dan ook een echt natuurproduct.
- Gezondste suiker van moeder natuur
- De ongeraffineerde kokosbloesemsuiker wint enorm aan populariteit hier in het Westen. Mensen worden zich steeds meer en meer bewust van de gezonde voordelen van deze suikersoort. Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index. Het heeft een hoog antioxiderend vermogen met een ORAC-schaal tot 2200/100 gram. Kokosbloesemsuiker wordt niet voor niets de gezondste suiker van moeder natuur genoemd.
- Waarom gebruik je kokosbloesemsuiker?
- Kokosbloesemsuiker is een puur en ongeraffineerd product, dus beter voor je gezondheid. Kokosbloesemsuiker is daarnaast ook de meest duurzame suiker volgens de FAO. Dit omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker levert dan een rietsuikerplantage of een suikerbietenveld en dit met minder middelen.
- Hoe kokosbloesemsuiker gebruiken?
- Kokosbloesemsuiker heeft een lage smelttemperatuur en een hoge verbrandingstemperatuur. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in warme bereidingen en in snoepgoed. Het mengt bovendien zeer goed met vloeistoffen en met deeg en is dus ook perfect om mee te bakken. Kokosbloesemsuiker of Gula Java is een prima alternatief voor gewone rietsuiker, bietsuiker, agavesiroop, ahornsiroop of appeldiksap. Vervang de suikersoort die je normaal gebruikt door evenveel kokosbloesemsuiker in je gerechten. De zoetkracht is gelijk.
- Lage glycemische index
- Deze ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index van 35. Hierdoor is deze kokosbloesemsuiker ideaal voor mensen die moeten of willen oppassen met suiker.
- Kokosbloesemsuiker gebruiken
- De zoete kokosbloesemsuiker is heerlijk in desserts en gebak met chocolade en warme specerijen. Ook over pannenkoeken en wafels is kokosbloesemsuiker een echte aanrader. Je kan deze suiker ook gebruiken in hartige gerechten zoals bij vis, kip en curry's.
- Kokosbloesemsuiker lost ook goed op in dranken zoals thee en koffie.
BIO ZADENMIX 500 GR
Ontdek de nieuwe bio zadenmix van Hygiena.
De bio zadenmix van Hygiena bestaat uit bio pompoenpitten, bio zonnebloempitten, bio lijnzaad en bio sesamzaad. De mix kan los gegeten worden als tussendoortje, of toegevoegd worden aan je muesli, yoghurt, salade of een ander gerecht. Ook ideaal om brood mee te bakken of om te roosteren. Deze zadenmix zit vol met onverzadigde vetzuren waaronder omega 3-6-9 vetzuren. Het is een bron van vezels, eiwitten, aminozuren en gezonde vetten.
ROZIJNEN GOLDEN JUMBO (CHILI) 500 GR
Rozijnen geel, jumbo
Rozijnen bevatten veel vezels die gunstig zijn voor je spijsvertering, B-vitaminen en mineralen als magnesium, calcium, kalium en boron. Gele rozijnen worden voor het drogen minimaal gezwaveld, zodat zij hun mooie gele kleur en lekkere structuur behouden. Gele rozijnen bevatten meer vitamine B6 dan blauwe rozijnen.
Ingrediënten:
- Gele rozijnen
- Zwaveldioxide
Gele rozijnen beschermen onze cellen
Gele rozijnen bevatten polyfenolen. Dit zijn chemische stofjes die als krachtige anti-oxidant werken. De hele dag door vinden er celprocessen in ons lichaam plaats waarbij vrije radicalen worden geproduceerd. Deze stoffen binden zich aan gezonde cellen, waardoor onze goede cellen beschadigd worden. Vooral sporters hebben hier meer last van, omdat door intensief sporten dit proces wordt versterkt. De anti-oxidanten in rozijnen helpen de schade te beperken. Het is vooral belangrijk om antioxidanten in natuurlijke voeding binnen te krijgen om de afweer hierbij te helpen. Gele rozijnen kunnen dus helpen de cellen zo optimaal mogelijk te houden, zodat je de beste resultaten uit je training kunt halen.
Rozijnen werken als snelle koolhydraten
Rozijnen kunnen perfect gebruikt worden om snel koolhydraten binnen te krijgen. Rozijnen bevatten namelijk snelle suikers en zorgen ervoor dat het bloedsuikerniveau omhoog gaat. Als je gedurende dag, tijdens sport of inspanning snel of meer energie nodig hebt zijn rozijnen een natuurlijke en gezonde voedingsbron.
Tips gebruik gele rozijnen
Gele rozijnen zijn lekker om zo te eten als tussendoortje, maar kunnen ook in combinatie met noten gegeten worden. Zo blijft de suikerspiegel meer constant door de eiwitten en vetten in de noten. Rozijnen zijn ook lekker om in gerechten te verwerken.
Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie1264 kJ / 302 kcal, Eiwitten3,4g, Koolhydraten79,5g, waarvan suikers59,2g, Vezels4,0g, Vetten0,5g, verzadigde vetten0,2gMineralen, Koper0,318 mg, Mangaan0,299 mg, Selenium0,6 mcg, Zout0,03 g, Calcium50 mg, Magnesium32 mg, Fosfor101 mg, Ijzer1,88 mg, Zink0,22 mgVitaminen, Vitamine B10,106 mg, Vitamine B20,125 mg, Vitamine B30,766 mg, Vitamine K3,5 mcg, Vitamine B60,174 mg, Vitamine B9 (foliumzuur)5 mcg, Vitamine C2,3 mg, Vitamine E0,12 mg
WITTE AMANDELEN 1 KG
Geblancheerde amandelen
Zonder vliesje
Supervers en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Natuurlijke witte amandelen
Deze witte amandelen zijn ongeroosterd, ongezouten en bevatten geen toevoegingen. De amandelen zijn ontdaan van hun bruine velletje door een natuurlijk stoomproces. Witte amandelen zijn wat zachter van smaak en textuur dan bruine amandelen. Amandelen hebben van nature een rijke, zoete smaak.
Gezonde voedingsstoffen voor vegetariërs, sporters en studenten
Amandelen bevatten bijzonder veel eiwitten in vergelijking met andere noten. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor vegetariërs en veganisten die hun eiwitten uit plantaardige bronnen halen. Ook sporters genieten graag van dit lekker tussendoortje.
Witte amandelen gebruiken
Amandelen zijn een heerlijke snack als je zin hebt in zoet. Door hun natuurlijke zoete smaak kan je ze ook gebruiken in desserts en gebak. Witte amandelen kan je rechtstreeks toevoegen aan beslag, zonder dat je het velletje nog hoeft te verwijderen. Ook in hartige gerechten komen amandelen goed tot hun recht. Lekker in pasta's, groene salade en couscousschotels.
Samenstelling
Witte, geblancheerde amandelen. Ongeroosterd en zonder toevoegingen.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Witte amandelen
Voedingswaarde per 100g
Energie 2535 kJ
Energie 606 kcal
Koolhydraten 8.8g
waarvan suikers 4.6g
Eiwitten 21.4g
Vetten 52.5g
Verzadigde vetten 4g
Vezels 9.9g
Natrium 20mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
WITTE AMANDELEN 500 GR
Geblancheerde amandelen
Zonder vliesje
Supervers en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Natuurlijke witte amandelen
Deze witte amandelen zijn ongeroosterd, ongezouten en bevatten geen toevoegingen. De amandelen zijn ontdaan van hun bruine velletje door een natuurlijk stoomproces. Witte amandelen zijn wat zachter van smaak en textuur dan bruine amandelen. Amandelen hebben van nature een rijke, zoete smaak.
Gezonde voedingsstoffen voor vegetariërs, sporters en studenten
Amandelen bevatten bijzonder veel eiwitten in vergelijking met andere noten. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor vegetariërs en veganisten die hun eiwitten uit plantaardige bronnen halen. Ook sporters genieten graag van dit lekker tussendoortje.
Witte amandelen gebruiken
Amandelen zijn een heerlijke snack als je zin hebt in zoet. Door hun natuurlijke zoete smaak kan je ze ook gebruiken in desserts en gebak. Witte amandelen kan je rechtstreeks toevoegen aan beslag, zonder dat je het velletje nog hoeft te verwijderen. Ook in hartige gerechten komen amandelen goed tot hun recht. Lekker in pasta's, groene salade en couscousschotels.
Samenstelling
Witte, geblancheerde amandelen. Ongeroosterd en zonder toevoegingen.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Witte amandelen
Voedingswaarde per 100g
Energie 2535 kJ
Energie 606 kcal
Koolhydraten 8.8g
waarvan suikers 4.6g
Eiwitten 21.4g
Vetten 52.5g
Verzadigde vetten 4g
Vezels 9.9g
Natrium 20mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
WALNOTEN 1 KG
Toepassingen van walnoten
Dragen bij tot het behoud van normale cholesterol door
Alfa-linoleenzuur en linolzuur
Verbeteren de elasticiteit van de bloedvaten
Gebruik van Walnoten
Walnoten kan je gewoon eten of in een notenmix.
Walnoten zijn ook heerlijk bij een salade
met walnoten of bij kaasschotels.
Ingrediënten: WALNOTEN .
Voedingswaarde per 100 gr : kcal 679, KJ 2840 eiwitten 14g,
koolhydraten 11g suikers 9g, vet 63g, verzadigd vet 5.20g
enkelvoudig onverzadigd vet 11.00g meervoudig onverzadigd vet 43.40g voedingsvezel 6g Natrium 7mg, zout 17.50mg .
WALNOTEN 500 GR
Toepassingen van walnoten
Dragen bij tot het behoud van normale cholesterol door
Alfa-linoleenzuur en linolzuur
Verbeteren de elasticiteit van de bloedvaten
Gebruik van Walnoten
Walnoten kan je gewoon eten of in een notenmix.
Walnoten zijn ook heerlijk bij een salade
met walnoten of bij kaasschotels.
Ingrediënten: WALNOTEN .
Voedingswaarde per 100 gr : kcal 679, KJ 2840 eiwitten 14g,
koolhydraten 11g suikers 9g, vet 63g, verzadigd vet 5.20g
enkelvoudig onverzadigd vet 11.00g meervoudig onverzadigd vet 43.40g voedingsvezel 6g Natrium 7mg, zout 17.50mg .
ROZIJNEN SULTANA 1 KG
Natuurlijke rozijnen
Deze heerlijke rozijnen zijn een gezond tussendoortje voor jong en oud. Door hun zoete smaak zijn ook kinderen er dol op. Geef de kinderen een grabbel rozijnen mee naar school en smul er zelf ook op los. rozijnen zijn ook lekker in yoghurt, muesli, pudding of meng ze onder wat noten. Onze rozijnen hebben geen bewerking ondergaan en zijn dus on gezwaveld.
bakken met rozijnen
Rozijnen zijn natuurlijk heel lekker om zo te eten. Toch is het een absolute aanrader om ze ook in verschillende recepten uit te proberen. Gebruik deze rozijnen in rozijnenbrood, rozijnencake en appeltaart.
Nutritionele specificaties (per 100 gr )
Energie : 250 kcal Energie : 1066 KJ Proteïne 1.8 – 2.5 gr
Vet 0.4gr Vezels 7.0 gr Koolhydraten 64.7 gr Vitamine A : 50ml
Vitamine B1 : 0.15mg Vitamine B2 : 0.08 mg
ROZIJNEN SULTANA 500 GR
ROZIJNEN SULTANA
Natuurlijke rozijnen
Deze heerlijke rozijnen zijn een gezond tussendoortje voor jong en oud. Door hun zoete smaak zijn ook kinderen er dol op. Geef de kinderen een grabbel rozijnen mee naar school en smul er zelf ook op los. rozijnen zijn ook lekker in yoghurt, muesli, pudding of meng ze onder wat noten. Onze rozijnen hebben geen bewerking ondergaan en zijn dus on gezwaveld.
bakken met rozijnen
Rozijnen zijn natuurlijk heel lekker om zo te eten. Toch is het een absolute aanrader om ze ook in verschillende recepten uit te proberen. Gebruik deze rozijnen in rozijnenbrood, rozijnencake en appeltaart.
Nutritionele specificaties (per 100 gr )
Energie : 250 kcal Energie : 1066 KJ Proteïne 1.8 – 2.5 gr
Vet 0.4gr Vezels 7.0 gr Koolhydraten 64.7 gr Vitamine A : 50ml
Vitamine B1 : 0.15mg Vitamine B2 : 0.08 mg
BIO POMPOENPITTEN 1 KG
Gebruik van Pompoenpitten
Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten.
Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes,
brood of gebak, pastagerechten, ...
Een echte aanrader is om de pompoenpitten
even aan te bakken in een beetje olie.
Wel even een deksel op zetten, want de pitten 'ploffen'.
Eet ze natuur of met kruiden.
NOTENMIX NATUUR 1 KG
Gezonde mengeling
Deze notenmix natuur is knapperig vers en is een aanrader voor iedereen die een gezond tussendoortje wil.
Het bevat walnoten, cashewnoten, amandelen, en hazelnoten. De noten zijn het lekkerst van november tot april.
Notenmix natuur
Ongeroosterd en ongezouten
Supervers en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Optimale mix van 5 soorten noten
Onze notenmix natuur is een zuivere mengeling van 5 verschillende soorten onbewerkte noten. We mengen walnoten, cashewnoten, amandelen, paranoten en hazelnoten. Deze noten zijn allemaal volledig natuurlijk, ongeroosterd en ongezouten. We voegen geen andere ingrediënten, smaakmakers of additieven toe. Zo kan jij 100% genieten van de natuurlijke smaak van deze pure noten.
Al onze noten zijn steeds kraakvers, van de laatste oogst. Dat proef je meteen.
Populair en ideaal voor sporters en studenten
De noten in onze notenmix natuur zijn volledig natuurlijk, onverhit en onbewerkt. Hierdoor bewaren ze alle goede voedingsstoffen. Elke noot bevat andere voedingsstoffen en in andere verhoudingen. Deze uitgekiende samenstelling biedt een brede waaier aan voedingsstoffen in één kant-en-klare mengeling. Deze notenmix is zeer populair bij sporters, studenten, kinderen in de groei, ...
Notenmix natuur gebruiken
Deze notenmix natuur is een gezonde, voedzame snack voor elk moment van de dag. Heerlijk als tussendoortje om te knabbelen, 's avonds bij een kop thee of tijdens het studeren. Je kan ook een handje notenmix toevoegen aan salades en kaasschotels voor een krokante toets.
Samenstelling
Walnoten, cashewnoten, amandelen, paranoten en hazelnoten. 100% natuurlijk en zonder additieven.
Bewaring : Notenmix natuur Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Notenmix natuur
Voedingswaarde per 100g
Energie 2745 kJ
Energie 664 kcal
Koolhydraten 13.9g
waarvan suikers 4g
Eiwitten 17.1g
Vetten 58.7g
Verzadigde vetten 7.2g
Vezels 5.7g
Natrium 5.2mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
BIO ZONNEBLOEMPITTEN 1 KG
Onze zonnebloempitten zijn 100 % natuurlijk en zonder zout.
Ze zijn reeds gepeld dus klaar om zo te eten.
Deze zonnebloempitten zijn supervers en dat proef je meteen.
Zonnebloempitten Lekker en eenvoudig te gebruiken
Deze zonnebloempitten zijn klaar om zo te eten.
Gebruik de zonnebloempitten in brood, muesli, yoghurt of eet ze zo.
Probeer ook eens deze zaden te bakken en dan over een slaatje of in saus. Dit geeft een knapperige toets aan je gerecht.
BIO LIJNZAAD 1 KG
Lijnzaad met veel vezels en omega 3
Lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd, is rijk aan vezels
waardoor het de darmtransit verbetert.
Bovendien bevat lijnzaad veel omega 3, voornamelijk ALA (alfa-linoleenzuur).
De omega-3 vetzuren komen het beste vrij na het malen of kauwen van de zaden.
KANEEL POLAK POEDER 1 KG
Kassiekaneel is de standaard kaneel die je in de supermarkten vindt.
Het is een warm kruid dat veel gebruikt wordt in zoete gerechten
zoals appelmoes, pudding, rijstpap en gebak.
HAZELNOTEN WIT 500 GR
Hele witte hazelnoten
Zonder vliesje
Supervers en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Milde witte hazelnoten zonder vliesje
Onze witte hazelnoten zijn ontvliesd en hebben een milde, zoete smaak. Door de hazelnoten lichtjes te roosteren, kunnen we het bruine vliesje gemakkelijk verwijderen. Dit vliesje heeft van nature een ietwat bittere smaak. Hierdoor zijn ontvliesde, witte hazelnoten zachter van smaak dan bruine hazelnoten.
Onze witte hazelnoten zijn groot, van topkwaliteit en steeds van de laatste oogst. Oordeel zelf maar.
Witte hazelnoten gebruiken
Onze witte hazelnoten zijn heerlijk als gezond tussendoortje. Je kan ze mengen met andere noten, muesli of granola. Witte, ontvliesde hazelnoten kan je rechtstreeks gebruiken in desserts en koekjes. De smakencombinatie van chocolade met hazelnoten is subliem.
Maak zelf gezonde choco of hazelnotenpasta met hazelnoten en chocola. Het smaakt als echte choco, maar je maakt het zo gezond als je zelf wilt, zonder toevoegingen, bewaarmiddelen en andere onnodigheden.
Ook in hartige gerechten zijn witte hazelnoten lekker. Sprenkel grofgemalen hazelnoten over salades of schelpdieren. In Turkijke combineert men look en hazelnoten in een saus voor vis en zeevruchten.
Samenstelling
Hazelnoten zonder vlies. 100% natuurlijk en zonder additieven.
Bewaring donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Hazelnoten wit
Voedingswaarde per 100g
Energie 2959 kJ
Energie 717 kcal
Koolhydraten 6g
waarvan suikers 5g
Eiwitten 14g
Vetten 69g
Verzadigde vetten 4.9g
Vezels 8.2g
Natrium 2mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
GERASPTE COCOS 1 KG
Deze geraspte kokos of klapper siert ook mooi op nagerechten, taarten of koekjes. Het zorgt voor een bijzondere en smakelijke toets.
Ingrediënten: COCOSRASP
Voedingswaarde per 100 gr : kcal 670, KJ 2804, eiwitten 6.99g, koolhydraten 7.35g, suikers 7.35g, voedingsvezels 16.39g, vet 64.9g,
verzadigd vetten 57.20g, zout 93mg .
GERASPTE COCOS 500 GR
Deze geraspte kokos of klapper siert ook mooi op nagerechten, taarten of koekjes. Het zorgt voor een bijzondere en smakelijke toets.
Ingrediënten: COCOSARSP .
Voedingswaarde per 100 gr : kcal 670, KJ 2804, eiwitten 6.99g, koolhydraten 7.35g, suikers 7.35g, voedingsvezels 16.39g, vet 64.9g, verzadigd vetten 57.20g, zout 93mg .
CASHEWNOTEN NATUUR 500 GR
Deze populaire cashewnoten natuur vind je vaak in verschillende notenmengelingen. Cashewnoten kan je eventueel roosteren of bakken in de pan en bestrooien met peper en zout. Rauwe cashewnoten zijn lekker in curry of roerbakgerechten. In Zuid-India gebruikt men cashews om stoofgerechten te binden. Je kan ze ook als lekker en gezond tussendoortje eten.
Onbewerkt
Groot en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Grote, onbewerkte cashewnoten
Onze cashewnoten natuur zijn onbewerkt: niet geroosterd, niet gezouten en vrij van toevoegingen. Dit zijn cashewnoten in hun puurste vorm. Cashews hebben van nature een milde, romige smaak en zachte textuur.
Kwaliteit van cashews herkennen
Smaak en textuur: De ideale, onbewerkte cashewnoot smaakt mild en romig. De textuur is eerder zacht. Smaakt je cashewnoot droog of hard, dan heb je te maken met een minder kwalitatieve noot.
Uitzicht: De beste en lekkerste cashewnoten zijn groot. Superieure cashewnoten zijn veel groter dan de kleine, veel voorkomende, cashews.
Ontdek zelf onze lekkere, mooie, grote cashewnoten met hun zachte textuur en milde, romige smaak.
Wat is een cashewappel?
Cashewnoten groeien niet los aan de cashewboom. Eerst produceert de cashewboom grote vruchten: cashewappels. Die zien er een beetje uit als paprika's. Aan de onderkant van elke appel groeit dan één dop met binnenin een cashewnootje. Dat nootje is maar een piepklein deel van de hele vrucht. Toch gaat niets verloren. In sommige landen wordt ook de appel gebruikt om te koken of om sap van te maken.
Cashewnoten gebruiken
Eet cashewnoten puur als gezonde snack doorheen de dag. Cashewnoten zijn de populairste noten bij kinderen. Door hun milde smaak kan je cashews ook veelzijdig gebruiken in allerlei bereidingen. Gebruik ze in koekjes en gebak.
Door cashews een nachtje te laten weken in water en daarna te blenden, krijg je een smeuïge binding voor zowel zoete als hartige gerechten. Erg handig om bijvoorbeeld voor een plantaardige roomsaus.
In de Oosterse keuken combineert men cashews met groenten, kip en garnalen, in curryschotels en roerbakgerechten. In Zuid-India zorgen cashews voor binding in stoofgerechten. Je kan natuurlijk ook heerlijk plantaardige cashewmelk maken met onze natuurlijke cashews.
Samenstelling
Cashewnoten. Onbewerkt, ongeroosterd, ongezouten en zonder additieven.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Cashews natuur
Voedingswaarde per 100g
Energie 2310 kJ
Energie 553 kcal
Koolhydraten 30.1g
waarvan suikers 5.91g
Eiwitten 18.2g
Vetten 43.9g
Verzadigde vetten 7.78g
Vezels 3.3g
Natrium 12mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
AMANDELSCHAAFSEL 250 GR
Geschaafde amandelen
Milde en zoete smaak
Zonder bruin vliesje
100% natuurlijk en zonder additieven
Geschaafde witte amandelen
We maken ons amandelschaafsel van natuurlijke witte amandelen. Door het bruine vliesje te verwijderen, krijgen amandelen een mildere, zoetere smaak dan bruine amandelen. Witte amandelen zijn de ideale basis voor zacht, zoet amandelschaafsel. We voegen er verder geen smaakstoffen of andere additieven aan toe.
Amandelschaafsel gebruiken
De zoete smaak van amandelschaafsel is heerlijk in gebak. Voeg toe aan speculaas, appeltaart of amandelbroodjes. Sprenkel wat schaafsel op taart, ijs of desserts voor een knapperige topping. Amandelschaafsel is ook verrassend lekker bij hartige gerechten, door salades of in combinatie met kip- en sinaasappelgerechten. Strooi eens wat amandelschaafsel over gebakken vis voor een bijzondere smaakbeleving.
Samenstelling
Schaafsel van witte amandelen. Zonder toevoegingen.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Amandelschaafsel
Voedingswaarde per 100g
Energie 2593 kJ
Energie 628 kcal
Koolhydraten 4g
waarvan suikers 4g
Eiwitten 21g
Vetten 56g
Verzadigde vetten 4.5g
Vezels 12g
Natrium 74mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
AMANDELMEEL 750 GR
Amandelmeel arm aan koolhydraten
Van hele amandelen, niet van pulp
Weinig koolhydraten
100% natuurlijk en zonder additieven
Amandelmeel van hele witte amandelen van de beste kwaliteit
Het amandelmeel of amandelpoeder van ‘t GRAANTJE is fijn, wit amandelmeel. Dit is amandelmeel van de beste kwaliteit en komt van amandelen die van het bruine vliesje zijn ontdaan. Hierdoor heeft het amandelmeel geen bittere en geen droge smaak.
Ons amandelmeel is gemaakt van de volledige amandel en niet van het goedkopere pulp. Dit amandelmeel bevat geen extra toevoegingen. Het is amandelmeel met een volle en stevige structuur.
Lekker en gezond amandelmeel met weinig koolhydraten
Amandelmeel is niet alleen heel lekker, het is ook een gezond alternatief voor meel. Het amandelmeel van ‘t GRAANTJE is gemaakt van volledige witte amandelnoten, niet van pulp. Hierdoor heb je het beste van de amandelen in je meel zitten. Een supergezonde meelsoort dus. Dit amandelmeel bevat geen transvetzuren en heeft geen chemische bewerkingen ondergaan. Amandelmeel dat niet gemaakt is van de pulp heeft ook nog eens een erg laag gehalte aan koolhydraten. Echt gezond genieten dus!
Amandelmeel als meelvervanger gebruiken
Amandelmeel zelf heeft een volle en stevige structuur. Gebruik amandelmeel als vervanger van andere meelsoorten in koekjes, cake, pannenkoeken, brood, gebak of wafels. Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C. Het geeft een heerlijke, zachte en sappige smaak. Bewaar je creaties met amandelmeel in een goed gesloten pot, dan drogen ze minder snel uit.
Of gebruik amandelmeel in combinatie met andere meelsoorten. Tarwemeel, speltmeel en boekweitmeel gaan heel goed samen met amandelmeel.
Puur genieten
Omdat dit amandelmeel enkel bestaat uit gemalen witte amandelen, kan je het ook zo eten. Eet je stiekem een lepeltje amandelmeel uit de pot? Wij vertellen het niet verder!
Samenstelling
Gemalen witte amandelen. Zonder toevoegingen.
Bewaring Amandelmeel Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Amandelmeel
Voedingswaarde per 100g
Energie 2596 kJ
Energie 628 kcal
Koolhydraten 4.3g
waarvan suikers 4g
Eiwitten 24g
Vetten 55g
Verzadigde vetten 4.4g
Vezels 10g
Natrium 20mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
AMANDELMEEL 500 GR
Amandelmeel arm aan koolhydraten
Amandelmeel gebruiken
Gebruik amandelmeel als vervanger van andere meelsoorten in koekjes, cake, pannenkoeken, brood, gebak of wafels.
Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C.
Het geeft een heerlijke zachte en sappige smaak.
Amandelmeel zelf heeft een volle en stevige structuur.
Omdat amandelmeel enkel gemalen witte amandelen
zijn kan je het ook zo eten.
Eet je stiekem een lepeltje amandelmeel uit de pot?
Geen probleem ,wij vertellen het niet verder!
Gebak of andere gerechten met amandelmeel kan je tot 1 week bewaren. Amandelmeel droogt niet snel uit.
Bewaar het goed afgesloten in de koelkast of vries het gebak in.
Ingrediënten: AMANDELEN .
Voedingswaarde per 100 gr : kcal 601, KJ 2514 eiwitten 21.4g, koolhydraten 5.77g, suikers 4.63g, polyolen 0.14g, zetmeel 1g, vet 52.52g, verzadigd vet 3.95g enkelvoudig onverzadigd vet 33.42g meervoudig onverzadigd vet 12.37g transvetzuren 0.02g, voedingsvezel 9.90g, Natrium 19mg, zout 47.50mg kalium 659mg calcium 236mg .
SPECULOOSKRUIDEN POLAK 100 GR
SPECULOOSKRUIDEN
Speculaaskruiden voor zelfgemaakte speculaas
Maak zelf de heerlijkste speculaas
Gebruik de speculaaskruiden voor het maken van de lekkerste traditionele speculaas / speculoos. Deze kruiden zijn een authentieke samenstelling van kaneel, koriander, kruidnagel, nootmuskaat en kardemom.
Geschikt voor zowel de traditionele dunne speculaas, de dikke Hasseltse speculaas en de gevulde speculaas. Nostalgie!
!! PROMOTIE WEGENS THT 31/12/2024 !! PRIMEAL BIO CHIAZAAD 250 GR
CHIAZAAD RIJK AAN OMEGA 3 EN VEZELS SALVIA HISPANICA
Rijkste plantaardige bron van omega 3
Rijk aan vezels
Rijk aan vitaminen en mineralen
Neutrale smaak
100% natuurlijk en zonder additieven
Chiazaad recht uit de natuur
Onze chiazaad groeit en ontwikkelt gedurende 5 maanden. Zo kan de volledige voedingswaarde van de zaden zich ontwikkelen. Chiazaad wordt geoogst door een machine. De zaden worden dan zorgvuldig schoongemaakt om al het overtollige materiaal te verwijderen. Vervolgens worden onze chiazaden verpakt voor transport om zo, onbewerkt en puur, tot bij jou te komen.
Zuiver Chiazaad van topkwaliteit
Dit chiazaad is 100% puur. Hierdoor kan je optimaal genieten van deze chiazaden, zonder toevoegingen. Chiazaden hebben een neutrale smaak.
Omega 3 voor een gezond cholesterolgehalte
Chiazaad is de rijkste plantaardige bron van omega 3 vetzuren. Slechts 10 gram chiazaden per dag bevatten voldoende omega-3-vetzuren om bij te dragen aan het onderhoud van het normale cholesterolgehalte in het bloed. Chiazaad bevat grote hoeveelheden omega 3 en omega 6 en dit in een optimale verhouding. Verder bestaan chiazaden voor 34% uit vezels.
Chiazaad boordevol vitaminen en mineralen
Ook zijn chiazaden rijk aan vitamine B1 (thiamine), B3 (niacine), vitamine E, calcium, ijzer, kalium, magnesium, fosfor, koper en zink.
Chiazaden bevatten veel eiwitten.
Chiazaad was ooit een basis voedingsmiddel van de Azteken.
Zij beschouwden het als een goed hulpmiddel voor een
betere alertheid, uithouding en algemeen welzijn.
Toepassingen van chiazaden
Stimuleert gezonde cholesterolwaarden door omega 3.
Bevordert energieleverende stofwisseling door vitamine B1, B3, biotine, calcium, ijzer, magnesium, fosfor en koper.
Behoud van gezonde slijmvliezen door vitamine B3 en biotine
Instandhouding van normale huid, gezonde haren en nagels door vitamine B3, biotine en zink.
Bevordert behoud van normale botten en gezonde tanden door calcium, magnesium, fosfor en zink.
Vermindert vermoeidheid en moeheid door vitamine B3, ijzer en magnesium.
Bescherming van cellen tegen vrije radicalen door
vitamine E, koper en zink.
Draagt bij tot goede spierwerking door calcium, kalium en magnesium.
Gunstig voor normale werking van spijsverteringsenzymen en bevordert. hierdoor vertering van vetten en eiwittendoor calcium.
Verbetert je concentratie en geheugen door ijzer en zink
Ondersteunt je immuunsysteem door ijzer, koper en zink
Stimuleert normale vruchtbaarheid en voortplanting en bevordert behoud van gezonde testosterongehalten door zink
Gebruik van Chiazaad
Maximum 15 gram per dag.
In brood
Chiazaad is lekker in brooddeeg.
Gebruik 5% van de hoeveelheid meel (25g per 500g meel).
KANEEL POLAK POEDER 100 GR
Kassiekaneel is de standaard kaneel die je in de supermarkten vindt.
Het is een warm kruid dat veel gebruikt wordt in zoete gerechten
zoals appelmoes, pudding, rijstpap en gebak.
BIO LIJNZAAD 250 GR
Lijnzaad met veel vezels en omega 3
Lijnzaad, ook wel vlaszaad genoemd, is rijk aan vezels
waardoor het de darmtransit verbetert.
Bovendien bevat lijnzaad veel omega 3, voornamelijk ALA (alfa-linoleenzuur).
De omega-3 vetzuren komen het beste vrij na het malen of kauwen van de zaden.
BIO ZONNEBLOEMPITTEN 250 GR
Onze zonnebloempitten zijn 100 % natuurlijk en zonder zout.
Ze zijn reeds gepeld dus klaar om zo te eten.
Deze zonnebloempitten zijn supervers en dat proef je meteen.
Zonnebloempitten Lekker en eenvoudig te gebruiken
Deze zonnebloempitten zijn klaar om zo te eten.
Gebruik de zonnebloempitten in brood, muesli, yoghurt of eet ze zo.
Probeer ook eens deze zaden te bakken en dan over een slaatje of in saus. Dit geeft een knapperige toets aan je gerecht.
BIO POMPOENPITTEN 250 GR
POMPOENPITTEN BIO
Gebruik van Pompoenpitten
Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten.
Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes,
brood of gebak, pastagerechten, ...
Een echte aanrader is om de pompoenpitten
even aan te bakken in een beetje olie.
Wel even een deksel op zetten, want de pitten 'ploffen'.
Eet ze natuur of met kruiden.
GERASPTE COCOS 250 GR
Deze geraspte kokos of klapper siert ook mooi op nagerechten, taarten of koekjes. Het zorgt voor een bijzondere en smakelijke toets.
Ingrediënten: COCOSARSP .
Voedingswaarde per 100 gr : kcal 670, KJ 2804, eiwitten 6.99g, koolhydraten 7.35g, suikers 7.35g, voedingsvezels 16.39g, vet 64.9g, verzadigd vetten 57.20g, zout 93mg .
AMANDELMEEL 250 GR
Amandelmeel arm aan koolhydraten
Van hele amandelen, niet van pulp
Weinig koolhydraten
100% natuurlijk en zonder additieven
Amandelmeel van hele witte amandelen van de beste kwaliteit
Het amandelmeel of amandelpoeder van ‘t GRAANTJE is fijn, wit amandelmeel. Dit is amandelmeel van de beste kwaliteit en komt van amandelen die van het bruine vliesje zijn ontdaan. Hierdoor heeft het amandelmeel geen bittere en geen droge smaak.
Ons amandelmeel is gemaakt van de volledige amandel en niet van het goedkopere pulp. Dit amandelmeel bevat geen extra toevoegingen. Het is amandelmeel met een volle en stevige structuur.
Lekker en gezond amandelmeel met weinig koolhydraten
Amandelmeel is niet alleen heel lekker, het is ook een gezond alternatief voor meel. Het amandelmeel van ‘t GRAANTJE is gemaakt van volledige witte amandelnoten, niet van pulp. Hierdoor heb je het beste van de amandelen in je meel zitten. Een supergezonde meelsoort dus. Dit amandelmeel bevat geen transvetzuren en heeft geen chemische bewerkingen ondergaan. Amandelmeel dat niet gemaakt is van de pulp heeft ook nog eens een erg laag gehalte aan koolhydraten. Echt gezond genieten dus!
Amandelmeel als meelvervanger gebruiken
Amandelmeel zelf heeft een volle en stevige structuur. Gebruik amandelmeel als vervanger van andere meelsoorten in koekjes, cake, pannenkoeken, brood, gebak of wafels. Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C. Het geeft een heerlijke, zachte en sappige smaak. Bewaar je creaties met amandelmeel in een goed gesloten pot, dan drogen ze minder snel uit.
Of gebruik amandelmeel in combinatie met andere meelsoorten. Tarwemeel, speltmeel en boekweitmeel gaan heel goed samen met amandelmeel.
Puur genieten
Omdat dit amandelmeel enkel bestaat uit gemalen witte amandelen, kan je het ook zo eten. Eet je stiekem een lepeltje amandelmeel uit de pot? Wij vertellen het niet verder!
Samenstelling
Gemalen witte amandelen. Zonder toevoegingen.
Bewaring Amandelmeel Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Amandelmeel
Voedingswaarde per 100g
Energie 2596 kJ
Energie 628 kcal
Koolhydraten 4.3g
waarvan suikers 4g
Eiwitten 24g
Vetten 55g
Verzadigde vetten 4.4g
Vezels 10g
Natrium 20mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
AMANDELSCHAAFSEL 100GR
Geschaafde amandelen
Milde en zoete smaak
Zonder bruin vliesje
100% natuurlijk en zonder additieven
Geschaafde witte amandelen
We maken ons amandelschaafsel van natuurlijke witte amandelen. Door het bruine vliesje te verwijderen, krijgen amandelen een mildere, zoetere smaak dan bruine amandelen. Witte amandelen zijn de ideale basis voor zacht, zoet amandelschaafsel. We voegen er verder geen smaakstoffen of andere additieven aan toe.
Amandelschaafsel gebruiken
De zoete smaak van amandelschaafsel is heerlijk in gebak. Voeg toe aan speculaas, appeltaart of amandelbroodjes. Sprenkel wat schaafsel op taart, ijs of desserts voor een knapperige topping. Amandelschaafsel is ook verrassend lekker bij hartige gerechten, door salades of in combinatie met kip- en sinaasappelgerechten. Strooi eens wat amandelschaafsel over gebakken vis voor een bijzondere smaakbeleving.
Samenstelling
Schaafsel van witte amandelen. Zonder toevoegingen.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Amandelschaafsel
Voedingswaarde per 100g
Energie 2593 kJ
Energie 628 kcal
Koolhydraten 4g
waarvan suikers 4g
Eiwitten 21g
Vetten 56g
Verzadigde vetten 4.5g
Vezels 12g
Natrium 74mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
WITTE AMANDELEN 200 GR
Geblancheerde amandelen
Zonder vliesje
Supervers en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Natuurlijke witte amandelen
Deze witte amandelen zijn ongeroosterd, ongezouten en bevatten geen toevoegingen. De amandelen zijn ontdaan van hun bruine velletje door een natuurlijk stoomproces. Witte amandelen zijn wat zachter van smaak en textuur dan bruine amandelen. Amandelen hebben van nature een rijke, zoete smaak.
Gezonde voedingsstoffen voor vegetariërs, sporters en studenten
Amandelen bevatten bijzonder veel eiwitten in vergelijking met andere noten. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor vegetariërs en veganisten die hun eiwitten uit plantaardige bronnen halen. Ook sporters genieten graag van dit lekker tussendoortje.
Witte amandelen gebruiken
Amandelen zijn een heerlijke snack als je zin hebt in zoet. Door hun natuurlijke zoete smaak kan je ze ook gebruiken in desserts en gebak. Witte amandelen kan je rechtstreeks toevoegen aan beslag, zonder dat je het velletje nog hoeft te verwijderen. Ook in hartige gerechten komen amandelen goed tot hun recht. Lekker in pasta's, groene salade en couscousschotels.
Samenstelling
Witte, geblancheerde amandelen. Ongeroosterd en zonder toevoegingen.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Witte amandelen
Voedingswaarde per 100g
Energie 2535 kJ
Energie 606 kcal
Koolhydraten 8.8g
waarvan suikers 4.6g
Eiwitten 21.4g
Vetten 52.5g
Verzadigde vetten 4g
Vezels 9.9g
Natrium 20mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
HAZELNOTEN WIT 200GR
Hele witte hazelnoten
Zonder vliesje
Supervers en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Milde witte hazelnoten zonder vliesje
Onze witte hazelnoten zijn ontvliesd en hebben een milde, zoete smaak. Door de hazelnoten lichtjes te roosteren, kunnen we het bruine vliesje gemakkelijk verwijderen. Dit vliesje heeft van nature een ietwat bittere smaak. Hierdoor zijn ontvliesde, witte hazelnoten zachter van smaak dan bruine hazelnoten.
Onze witte hazelnoten zijn groot, van topkwaliteit en steeds van de laatste oogst. Oordeel zelf maar.
Witte hazelnoten gebruiken
Onze witte hazelnoten zijn heerlijk als gezond tussendoortje. Je kan ze mengen met andere noten, muesli of granola. Witte, ontvliesde hazelnoten kan je rechtstreeks gebruiken in desserts en koekjes. De smakencombinatie van chocolade met hazelnoten is subliem.
Maak zelf gezonde choco of hazelnotenpasta met hazelnoten en chocola. Het smaakt als echte choco, maar je maakt het zo gezond als je zelf wilt, zonder toevoegingen, bewaarmiddelen en andere onnodigheden.
Ook in hartige gerechten zijn witte hazelnoten lekker. Sprenkel grofgemalen hazelnoten over salades of schelpdieren. In Turkijke combineert men look en hazelnoten in een saus voor vis en zeevruchten.
Samenstelling
Hazelnoten zonder vlies. 100% natuurlijk en zonder additieven.
Bewaring donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Hazelnoten wit
Voedingswaarde per 100g
Energie 2959 kJ
Energie 717 kcal
Koolhydraten 6g
waarvan suikers 5g
Eiwitten 14g
Vetten 69g
Verzadigde vetten 4.9g
Vezels 8.2g
Natrium 2mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
CASHEWNOTEN NATUUR 250 GR
Deze populaire cashewnoten natuur vind je vaak in verschillende notenmengelingen. Cashewnoten kan je eventueel roosteren of bakken in de pan en bestrooien met peper en zout. Rauwe cashewnoten zijn lekker in curry of roerbakgerechten. In Zuid-India gebruikt men cashews om stoofgerechten te binden. Je kan ze ook als lekker en gezond tussendoortje eten.
Onbewerkt
Groot en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Grote, onbewerkte cashewnoten
Onze cashewnoten natuur zijn onbewerkt: niet geroosterd, niet gezouten en vrij van toevoegingen. Dit zijn cashewnoten in hun puurste vorm. Cashews hebben van nature een milde, romige smaak en zachte textuur.
Kwaliteit van cashews herkennen
Smaak en textuur: De ideale, onbewerkte cashewnoot smaakt mild en romig. De textuur is eerder zacht. Smaakt je cashewnoot droog of hard, dan heb je te maken met een minder kwalitatieve noot.
Uitzicht: De beste en lekkerste cashewnoten zijn groot. Superieure cashewnoten zijn veel groter dan de kleine, veel voorkomende, cashews.
Ontdek zelf onze lekkere, mooie, grote cashewnoten met hun zachte textuur en milde, romige smaak.
Wat is een cashewappel?
Cashewnoten groeien niet los aan de cashewboom. Eerst produceert de cashewboom grote vruchten: cashewappels. Die zien er een beetje uit als paprika's. Aan de onderkant van elke appel groeit dan één dop met binnenin een cashewnootje. Dat nootje is maar een piepklein deel van de hele vrucht. Toch gaat niets verloren. In sommige landen wordt ook de appel gebruikt om te koken of om sap van te maken.
Cashewnoten gebruiken
Eet cashewnoten puur als gezonde snack doorheen de dag. Cashewnoten zijn de populairste noten bij kinderen. Door hun milde smaak kan je cashews ook veelzijdig gebruiken in allerlei bereidingen. Gebruik ze in koekjes en gebak.
Door cashews een nachtje te laten weken in water en daarna te blenden, krijg je een smeuïge binding voor zowel zoete als hartige gerechten. Erg handig om bijvoorbeeld voor een plantaardige roomsaus.
In de Oosterse keuken combineert men cashews met groenten, kip en garnalen, in curryschotels en roerbakgerechten. In Zuid-India zorgen cashews voor binding in stoofgerechten. Je kan natuurlijk ook heerlijk plantaardige cashewmelk maken met onze natuurlijke cashews.
Samenstelling
Cashewnoten. Onbewerkt, ongeroosterd, ongezouten en zonder additieven.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Cashews natuur
Voedingswaarde per 100g
Energie 2310 kJ
Energie 553 kcal
Koolhydraten 30.1g
waarvan suikers 5.91g
Eiwitten 18.2g
Vetten 43.9g
Verzadigde vetten 7.78g
Vezels 3.3g
Natrium 12mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
WALNOTEN 200 GR
Toepassingen van walnoten
Dragen bij tot het behoud van normale cholesterol door
Alfa-linoleenzuur en linolzuur
Verbeteren de elasticiteit van de bloedvaten
Gebruik van Walnoten
Walnoten kan je gewoon eten of in een notenmix.
Walnoten zijn ook heerlijk bij een salade
met walnoten of bij kaasschotels.
Ingrediënten: WALNOTEN .
Voedingswaarde per 100 gr : kcal 679, KJ 2840 eiwitten 14g,
koolhydraten 11g suikers 9g, vet 63g, verzadigd vet 5.20g
enkelvoudig onverzadigd vet 11.00g meervoudig onverzadigd vet 43.40g voedingsvezel 6g Natrium 7mg, zout 17.50mg .