Loader
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

SINTERKLAAS

Weergave:
  1 / 2  



Bezig met laden...
BASTERDSUIKER DONKERE 600 GR

Snel bekijken

Op voorraad
BASTERDSUIKER DONKERE 600 GR

BASTERDSUIKER DONKERE 600 GR

€ 1,85


Donkere basterdsuiker is een Traditioneel Gegarandeerde Specialiteit
De donkere caramel geeft basterdsuiker een heerlijke smaak en aroma
Ideaal om mee te bakken, of op je boterham of in de yoghurt


 

Decoratie-deegrol 23cm Nicolaus hout

Snel bekijken

Op voorraad
Decoratie-deegrol 23cm Nicolaus hout

Decoratie-deegrol 23cm Nicolaus hout

€ 14,95

Koekjes maken was nog nooit zo leuk als nu!!
Maak nu de mooiste en lekkerste koekjes door je koekjes een prachtig patroon te geven.
Op deze manier is koekjes maken nog leuker!
Dankzij het verbeterde ontwerp van de roller zijn de figuurtjes op de koekjes nog duidelijker dan voorheen.
De decoratie-deegrol is niet te vergelijken met andere koekrollers.

De decoratie-deegrol
Maakt koekjes maken, samen of alleen, nog leuker.
zorgt voor duidelijke figuren op je koekjes.
Is heel eenvoudig in gebruik, voor alle leeftijden.
Is een echte must-have voor bakliefhebbers

EDELWEISS /000  : 12 - 680  / 1 KG

Snel bekijken

Op voorraad
EDELWEISS /000  : 12 - 680  / 1 KG

EDELWEISS /000 : 12 - 680 / 1 KG

€ 2,30

Extra fijne tarwebloem voor brood, gebak,
pistolets en rozijnenbrood.
Bevat : TARWEbloem; TARWEmoutbloem; emulgator: E471;
meelverbeteraar: E300; enzymen

VOEDINGSWAARDE BROOD (per 100 gr )
Energie ( Kcal ) : 345 Kcal
Energie (KJ ) : 1446 KJ   
Vetten : 1.7 g
Waarvan verzadigd vet : 0.4 g
Koolhydraten : 71  g
Waarvan suikers : 1.8 g
Eiwitten : 10.5 g
Zout : 5  mg
Vezels : 1.9  g

Cijfers zijn afhankelijk van de oogst

FIJNE DONKERE RIETSUIKER SEMOULE - TYPE CASSONADE 1 KG

FIJNE DONKERE RIETSUIKER SEMOULE - TYPE CASSONADE 1 KG

€ 3,00

FIJNE DONKERE RIETSUIKER (SEMOULE) 1 KG

  • Ingrediënten: Fijne donkere rietsuiker
  • Merk: Hygiena
  • Gewicht: 1kg
  • Ongeregistreerd VEGAN product
  • Vervaardigd uit ruwe ongeraffineerde rietsuiker afkomstig van de eilanden uit de Indische Oceaan.
  • Bevat nog alle belangrijke voedingsbestanddelen eigen aan het suikerriet.
  • Hoog gehalte aan rietsuikermelasse (zorgt voor een rijk aroma).
  • Pure biologische rietsuiker heeft de voorkeur als voedselbron voor waterkefirkorrels en voor de bereiding van zoete thee voor het voeden van je kombucha-SCOBY. 
  • Deze fijne suiker is uitermate geschikt voor de bereiding van biscuits, cakes en gebakjes. Een ware lekkernij op pannenkoeken.

Ingrediënten : 100% rietsuiker

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gr
Energie : 400 kcal  - 1600 KJ
Eiwitten : 0.2 gr
Koolhydraten : 99.9 gr
Waarvan suiker : 99.8 gr
Vetstoffen : 0.0 gr
Waarvan verzadigde vetzuren : 0.0 gr
Voedingsvezels : 0.2 gr
Natrium : 0.1 gr

Droog bewaren, van warmte en vocht vrijwaren

 

FIJNE LICHTE RIETSUIKER SEMOULE - TYPE CASSONADE 1 KG

Snel bekijken

FIJNE LICHTE RIETSUIKER SEMOULE - TYPE CASSONADE 1 KG

FIJNE LICHTE RIETSUIKER SEMOULE - TYPE CASSONADE 1 KG

€ 3,00

  • Ingrediënten: Fijne lichte rietsuiker
  • Merk: Hygiena
  • Gewicht: 1kg
  • Ongeregistreerd VEGAN product
  • Vervaardigd uit ruwe ongeraffineerde rietsuiker afkomstig van de eilanden uit de Indische Oceaan.
  • Bevat nog alle belangrijke voedingsbestanddelen eigen aan het suikerriet.
  • Hoog gehalte aan rietsuikermelasse (zorgt voor een rijk aroma).
  • Pure biologische rietsuiker heeft de voorkeur als voedselbron voor waterkefirkorrels en voor de bereiding van zoete thee voor het voeden van je kombucha-SCOBY. 
  • Deze fijne suiker is uitermate geschikt voor de bereiding van biscuits, cakes en gebakjes. Een ware lekkernij op pannenkoeken.

Ingrediënten : 100% rietsuiker

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gr
Energie : 400 kcal  - 1600 KJ
Eiwitten : 0.2 gr
Koolhydraten : 99.9 gr
Waarvan suiker : 99.8 gr
Vetstoffen : 0.0 gr
Waarvan verzadigde vetzuren : 0.0 gr
Voedingsvezels : 0.2 gr
Natrium : 0.1 gr

Droog bewaren, van warmte en vocht vrijwaren.
 
 

KOEKJESSTEMPEL GINGERBREADMAN VIERKANT HOUT

Snel bekijken

KOEKJESSTEMPEL GINGERBREADMAN VIERKANT HOUT

KOEKJESSTEMPEL GINGERBREADMAN VIERKANT HOUT

€ 8,70

Maak met deze stempel eenvoudig je eigen gepersonaliseerde koekjes. Gewoon het koekjesdeeg uitsteken en de stempel stevig in het deeg drukken. Deze stempel bestaat uit hout
Afmeting: 5.5 cm
 

KOEKJESSTEMPEL NICOLAUS ROND HOUT Ø 6 CM

Snel bekijken

KOEKJESSTEMPEL NICOLAUS ROND HOUT Ø 6 CM

KOEKJESSTEMPEL NICOLAUS ROND HOUT Ø 6 CM

€ 7,50

Maak met deze stempel eenvoudig je eigen gepersonaliseerde koekjes. Gewoon het koekjesdeeg uitsteken en de stempel stevig in het deeg drukken. Deze stempel bestaat uit hout
Afmeting: Ø 6 cm
 

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 1 KG

Snel bekijken

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 1 KG

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 1 KG

€ 12,00

Lekkere Marsepein natuur met 50% amandelen
Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. De belangrijkste toepassing is het decoreren van gebakjes en (bruids)taarten. Deze marsepein natuur met 50% amandelen bestaat voor de helft uit amandelen. Gebruik daarom deze marsepein om te boetseren en te modelleren. Je kan die natuurlijk ook gewoon zo opeten en proeven van die heerlijke amandelsmaak! 😉
Ingrediënten : amandelen, suikers en bewaarmiddel E202
Nutritionele specificaties (per 100 gr )
Energie : 459 kcal  Energie : 1919 KJ Eiwitten 9.3 gr Koolhydraten 51.7 gr waarvan suikers 51.6 gr  vetten 23.4 gr waarvan verzadigde 2.1 gr Voedingsvezels 3.3 gr Natrium 0.01 gr

Allergenen: Amandelen
Deze marsepein wordt gemaakt in een bedrijf waar ook gluten en noten worden verwerkt.

 

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 250 GR

Snel bekijken

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 250 GR

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 250 GR

€ 3,50

Lekkere Marsepein natuur met 50% amandelen
Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. De belangrijkste toepassing is het decoreren van gebakjes en (bruids)taarten. Deze marsepein natuur met 50% amandelen bestaat voor de helft uit amandelen. Gebruik daarom deze marsepein om te boetseren en te modelleren. Je kan die natuurlijk ook gewoon zo opeten en proeven van die heerlijke amandelsmaak! laugh
Ingrediënten : amandelen, suikers en bewaarmiddel E202
Nutritionele specificaties (per 100 gr )
Energie : 459 kcal  Energie : 1919 KJ Eiwitten 9.3 gr Koolhydraten 51.7 gr waarvan suikers 51.6 gr  vetten 23.4 gr waarvan verzadigde 2.1 gr Voedingsvezels 3.3 gr Natrium 0.01 gr
Allergenen: Amandelen
Deze marsepein wordt gemaakt in een bedrijf waar ook gluten en noten worden verwerkt.

 

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 5 KG

Snel bekijken

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 5 KG

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 5 KG

€ 57,00

Lekkere Marsepein natuur met 50% amandelen
Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. De belangrijkste toepassing is het decoreren van gebakjes en (bruids)taarten. Deze marsepein natuur met 50% amandelen bestaat voor de helft uit amandelen. Gebruik daarom deze marsepein om te boetseren en te modelleren. Je kan die natuurlijk ook gewoon zo opeten en proeven van die heerlijke amandelsmaak! 😉
Ingrediënten : amandelen, suikers en bewaarmiddel E202
Nutritionele specificaties (per 100 gr )
Energie : 459 kcal  Energie : 1919 KJ Eiwitten 9.3 gr Koolhydraten 51.7 gr waarvan suikers 51.6 gr  vetten 23.4 gr waarvan verzadigde 2.1 gr Voedingsvezels 3.3 gr Natrium 0.01 gr

Allergenen: Amandelen
Deze marsepein wordt gemaakt in een bedrijf waar ook gluten en noten worden verwerkt.

 

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 500 GR

Snel bekijken

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 500 GR

MARSEPEIN SLEEUBUS NATUUR MET 50% AMANDELEN 500 GR

€ 6,50

Lekkere Marsepein natuur met 50% amandelen
Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. De belangrijkste toepassing is het decoreren van gebakjes en (bruids)taarten. Deze marsepein natuur met 50% amandelen bestaat voor de helft uit amandelen. Gebruik daarom deze marsepein om te boetseren en te modelleren. Je kan die natuurlijk ook gewoon zo opeten en proeven van die heerlijke amandelsmaak! 😉
Ingrediënten : amandelen, suikers en bewaarmiddel E202
Nutritionele specificaties (per 100 gr )
Energie : 459 kcal  Energie : 1919 KJ Eiwitten 9.3 gr Koolhydraten 51.7 gr waarvan suikers 51.6 gr  vetten 23.4 gr waarvan verzadigde 2.1 gr Voedingsvezels 3.3 gr Natrium 0.01 gr

Allergenen: Amandelen
Deze marsepein wordt gemaakt in een bedrijf waar ook gluten en noten worden verwerkt.

 

NATRIUMBICARBONAAT/MAAGZOUT 100 GR

Snel bekijken

Op voorraad
NATRIUMBICARBONAAT/MAAGZOUT 100 GR

NATRIUMBICARBONAAT/MAAGZOUT 100 GR

€ 1,95

Ingrediënten : natriumbicarbonaat.
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gr : energie 0 KJ / 0 Kcal;
vet 0 gr; waarvan verzadigd vet 0 gr; koolhydraten 0 gr;
waarvan suikers 0 gr; eiwit 0 gr; zout 27.25 gr.
Verpakking : donker, droog en bij gematigde temperatuur bewaren.

Natriumbicarbonaat ken je misschien ook onder de naam baking soda, bicarbonaat, maagzout of zuiveringszout. Je kunt het gebruiken als rijsmiddel, maar het heeft nog verschillende andere toepassingen, ook in het huishouden.
Opgelet, baking soda is niet hetzelfde als bakpoeder of schoonmaaksoda!

WAT IS BICARBONAAT?
In de keuken wordt baking soda voornamelijk gebruikt als rijsmiddel. Verwar het niet met de zakjes bakpoeder die je in de kast hebt liggen. Bakpoeder is ook een rijsmiddel, maar een stuk minder sterk. Je kunt het ene dus niet zomaar door het andere vervangen.
Baking soda wordt ook vaak verward met schoonmaaksoda. Het verschil in naam zit ‘m in de ‘bi’.

  • De officiële naam voor baking soda is natriumbicarbonaat,
  • terwijl schoonmaaksoda dan weer bekend staat als natriumcarbonaat. Dat laatste kun je gebruiken om te poetsen, maar niet om te bakken.
Natriumbicarbonaat vind je in drogisterijen, natuurwinkels, apotheek, maar ook in de meeste supermarkten is het te koop.

WAT KUN JE DOEN MET BICARBONAAT?
Bicarbonaat is absoluut niet duur en heeft verschillende toepassingen:

VOOR JE GEZONDHEID
  • Het verlicht brandend maagzuur of oprispingen.
  • Dankzij z’n antibacteriële werking kun je zuiveringszout opgelost in water ook gebruiken als mondspoelmiddel of om aften te verzachten.
  • Baksoda verlicht de jeuk en het branderige gevoel van een insectenbeet. Maak een papje van bicarbonaat en water, en breng aan op de beet.
Opgelet! In kleine hoeveelheden is zuiveringszout niet gevaarlijk, maar te hoge dosissen kunnen toxisch werken. Raadpleeg bij twijfel steeds je huisarts.
VOOR JE HUISHOUDEN
Ook in huis is bicarbonaat een handig middeltje:
  • Snijbloemen: voeg een theelepel bicarbonaat toe aan het water van je snijbloemen. Je zult zien dat ze langer mooi blijven.
  • Geurtjes verwijderen: schep wat baking soda in je schoenen om geurtjes te verwijderen. Laat het een nachtje intrekken en schud het de volgende morgen goed uit voor je je schoenen weer aantrekt.
  • Matrassen, tapijten & knuffels: strooi wat soda op de spullen die je wilt opfrissen, laat 15 minuten inwerken enzuig de restjes daarna weer op met de stofzuiger.
  • Juwelen opblinken: om zilveren juwelen opnieuw te laten schitteren bedek je de bodem van een schaaltje met aluminiumfolie. Voeg daar vervolgens heet water en een flinke schep zuiveringszout aan toe. Laat de juwelen even inweken en veeg ze dan droog met een schone doek.
  • Ontstopper: bicarbonaat werkt ook perfect als ontstopper. Giet een kopje baksoda in de gootsteen en voeg er azijn aan toe. Laat deze mengeling ongeveer een kwartier inweken. Als laatste stap giet je er heet water over. Herhaal indien nodig.

SPECULAASCAKE 1KG

Snel bekijken

Op voorraad
SPECULAASCAKE 1KG

SPECULAASCAKE 1KG

€ 5,75


Ingrediënten : suiker; TARWEbloem; TARWEzetmeel; aardappelzetmeel;
rijsmiddel E450, E500;
emulgator E472b, E477; magere MELKpoeder;
bruine suiker; speculaas kruiden; 
glucosestroop; zout; verdikkingsmiddel E415;
aroma ( MELK ) vanille aroma,
natuurlijk aroma met botersmaak;
kleurstof E160a, natuurlijk .


Recept : speculaascake 500 gr / boter of olie 125 gr /  eieren 250 gr / water 75 gr.

Werkwijze : alle ingrediënten mengen in eerste versnelling
tot een glad en homogeen beslag gedurende
± 5 minuten.

Bakken gedurende ± 45 minuten op 180°C.

Nutritionele specificaties ( per 100 gr )

Energie ( kcal ) : 382 kcal
Energie ( KJ ) : 1595 KJ
Totaal vet : 1.2 gr
Waarvan verzadigd : 0.8 gr
Waarvan meervoudig onverzadigd : 0.3 gr
Waarvan plantaardig : 1.2 gr
Koolhydraten : 87.0 gr
Waarvan suikers : 51.0 gr
Waarvan zetmeel : 36.0 gr
Voedingsvezel : 1.2 gr
Eiwitten : 3.8 gr
Waarvan plantaardig : 3.6 gr
Waarvan dierlijk : 0.1 gr
Mineralen : 2.6 gr
Zout : 1.3 gr
Vocht : 4.3 gr           

De voedingswaarden dienen alleen ter informatie.
Schommelingen zijn mogelijk daar het over natuurlijke produkten gaat.

 

SPECULAASPLANK  ZWARTE PIET 25 X 7 CM

Snel bekijken

SPECULAASPLANK  ZWARTE PIET 25 X 7 CM

SPECULAASPLANK ZWARTE PIET 25 X 7 CM

€ 9,00

Speculaasplank 25 X 7 cm zwarte piet
Maak zelf de mooiste oud Belgische speculaas poppen met een eigen traditionele speculaasplank. De plank bevat een reliëf van een zwarte piet figuur.

Een speculaasplank is een ouderwetse vorm voor koeken die vroeger door bakkers gebruikt werd. Tegenwoordig is deze ambachtelijkheid opgegaan in mechanisatie en is dit deel van de bakkers ambacht sterk veranderd. Met deze speculaasplank kan je nog zelf op ambachtelijke wijze prachtige speculaaspoppen maken

Hoe moet je de speculaasplank gebruiken ?

  • Vet de plank in met keukenolie
  • Na 2 uur de plank opnieuw invetten
  • Bestuif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
  • Haal het deeg na minimaal 1 uur ( liefst de hele nacht ) uit de koelkast
  • Laat het deeg op kamertempratuur komen
  • Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
  • Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
  • Bestrooi de plank eventueel opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw
Bak de speculaas  ± 12 minuten in een voorverwarmde oven op ±180C°
 

SPECULAASPLANK 3 FIGUREN (BOOT-MOLEN-HAAN)

Snel bekijken

SPECULAASPLANK 3 FIGUREN (BOOT-MOLEN-HAAN)

SPECULAASPLANK 3 FIGUREN (BOOT-MOLEN-HAAN)

€ 9,00

speculaasplank 30 x 7 cm : 3 figuren ( molen - haan - zeilboot )
Speculaasplank Drie figuren
Maak zelf de mooiste oud Belgische speculaas poppen met een eigen traditionele speculaasplank. De plank bevat een reliëf van drie figuren.

Een speculaasplank is een ouderwetse vorm voor koeken die vroeger door bakkers gebruikt werd. Tegenwoordig is deze ambachtelijkheid opgegaan in mechanisatie en is dit deel van de bakkers ambacht sterk veranderd. Met deze speculaasplank kan je nog zelf op ambachtelijke wijze prachtige speculaaspoppen maken.

Hoe moet je de speculaasplank gebruiken ?

  • Vet de plank in met keukenolie
  • Na 2 uur de plank opnieuw invetten
  • Bestuif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
  • Haal het deeg na minimaal 1 uur ( liefst de hele nacht ) uit de koelkast
  • Laat het deeg op kamertempratuur komen
  • Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
  • Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
  • Bestrooi de plank eventueel opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw
Bak de speculaas  ± 12 minuten in een voorverwarmde oven op ±180C°
 

SPECULAASPLANK 3 FIGUREN (ZON-MAAN-STER)

Snel bekijken

SPECULAASPLANK 3 FIGUREN (ZON-MAAN-STER)

SPECULAASPLANK 3 FIGUREN (ZON-MAAN-STER)

€ 9,00

Speculaasplank 30 x 7 cm  : 3 figuren ( zon - maan - ster )
Speculaasplank Drie figuren
Maak zelf de mooiste oud Belgische speculaas poppen met een eigen traditionele speculaasplank. De plank bevat een reliëf van drie figuren.

Een speculaasplank is een ouderwetse vorm voor koeken die vroeger door bakkers gebruikt werd. Tegenwoordig is deze ambachtelijkheid opgegaan in mechanisatie en is dit deel van de bakkers ambacht sterk veranderd. Met deze speculaasplank kan je nog zelf op ambachtelijke wijze prachtige speculaaspoppen maken.

Hoe moet je de speculaasplank gebruiken ?

  • Vet de plank in met keukenolie
  • Na 2 uur de plank opnieuw invetten
  • Bestuif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
  • Haal het deeg na minimaal 1 uur ( liefst de hele nacht ) uit de koelkast
  • Laat het deeg op kamertempratuur komen
  • Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
  • Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
  • Bestrooi de plank eventueel opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw
Bak de speculaas  ± 12 minuten in een voorverwarmde oven op ±180C°
 

SPECULAASPLANK 30CM- 3 FIGUREN (FAMILIE) (3x) 9x8CM.

Snel bekijken

SPECULAASPLANK 30CM- 3 FIGUREN (FAMILIE) (3x) 9x8CM.

SPECULAASPLANK 30CM- 3 FIGUREN (FAMILIE) (3x) 9x8CM.

€ 9,00

Speculaasplank  (familie) (3x) 9x8cm.
Maak zelf heerlijke speculaasjes met deze ambachtelijke speculaasplank. Deze speculaasplank heeft een familie motief

Afmeting figuur: 9 x 8 cm
Afmeting totale plank: 30 x 9,5 cm

Hoe moet je de Speculaasplank gebruiken?
- Vet de plank in keukenolie
- Na 2 uur de plank opnieuw invetten
- Bestruif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
- Haal het deeg na minimaal 1 uur (liefst de hele nacht) uit de koelkast
- Laat het deeg op kamertempratuur komen
- Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
- Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
- Bestrooi de speculaas eventueel opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw

 

SPECULAASPLANK KERST (KAARS-SNEEUWPOP-KERSTBOOM) (3X) 8X7CM.

Snel bekijken

SPECULAASPLANK KERST (KAARS-SNEEUWPOP-KERSTBOOM) (3X) 8X7CM.

SPECULAASPLANK KERST (KAARS-SNEEUWPOP-KERSTBOOM) (3X) 8X7CM.

€ 9,00

Speculaasplank Kerst (Kaars/Sneeuwpop/Kerstboom) (3x) 8x7cm.
Maak zelf heerlijke speculaasjes met deze ambachtelijke speculaasplank. Deze speculaasplank heeft een Kerst motief en bestaat uit een sneeuwpop, kerstboom en een kaars.

Afmeting figuur: 8 x 7 cm
Afmeting totale plank: 30 x 7,5 cm

Hoe moet je de Speculaasplank gebruiken?
- Vet de plank in keukenolie
- Na 2 uur de plank opnieuw invetten
- Bestruif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
- Haal het deeg na minimaal 1 uur (liefst de hele nacht) uit de koelkast
- Laat het deeg op kamertempratuur komen
- Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
- Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
- Bestrooi de speculaas eventueel opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw

 

SPECULAASPLANK KERST (RENDIER-KERSTMAN-SOK) (3X) 9X8CM.

Snel bekijken

SPECULAASPLANK KERST (RENDIER-KERSTMAN-SOK) (3X) 9X8CM.

SPECULAASPLANK KERST (RENDIER-KERSTMAN-SOK) (3X) 9X8CM.

€ 9,00

Speculaasplank Kerst (Rendier/Kerstman/Sok) (3x) 9x8cm.
Maak zelf heerlijke speculaasjes met deze ambachtelijke speculaasplank. Deze speculaasplank heeft een Kerst motief en bestaat uit een kerstman, kerst sok en een rendier.

Afmeting figuur: 9 x 8 cm
Afmeting totale plank: 30 x 9,5 cm

Hoe moet je de Speculaasplank gebruiken?
- Vet de plank in keukenolie
- Na 2 uur de plank opnieuw invetten
- Bestruif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
- Haal het deeg na minimaal 1 uur (liefst de hele nacht) uit de koelkast
- Laat het deeg op kamertempratuur komen
- Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
- Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
- Bestrooi de speculaas eventueel opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw

 

SPECULAASPLANK MEDIUM POP VROUW 20.5 X 5.5 CM

Snel bekijken

SPECULAASPLANK MEDIUM POP VROUW 20.5 X 5.5 CM

SPECULAASPLANK MEDIUM POP VROUW 20.5 X 5.5 CM

€ 9,00

Speculaasplank Medium pop vrouw 20.5 X 5.5 cm
Maak zelf de mooiste oud Belgische speculaas poppen met een eigen traditionele speculaasplank. De plank bevat een reliëf van een vrouwelijk figuur.

Een speculaasplank is een ouderwetse vorm voor koeken die vroeger door bakkers gebruikt werd. Tegenwoordig is deze ambachtelijkheid opgegaan in mechanisatie en is dit deel van de bakkers ambacht sterk veranderd. Met deze speculaasplank kan je nog zelf op ambachtelijke wijze prachtige speculaaspoppen maken.

Afmeting figuur: 20,5 x 5,5 cm
Afmeting totale plank: 24,5 x 6,5 cm

Hoe moet je de speculaasplank gebruiken ?

  • Vet de plank in met keukenolie
  • Na 2 uur de plank opnieuw invetten
  • Bestuif vervolgens de plank lichtjes met wat bloem
  • Haal het deeg na minimaal 1 uur ( liefst de hele nacht ) uit de koelkast
  • Laat het deeg op kamertempratuur komen
  • Druk vervolgens het deeg goed in de speculaasplank en snijd de restanten weg
  • Draai vervolgens de plank om en tik zodat de koek op de bakplaat valt
  • Bestrooi de plank eventueel opnieuw lichtjes met bloem en vul opnieuw
Bak de speculaas  ± 12 minuten in een voorverwarmde oven op ±180C°
 

   1  2  


Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.
Accepteer geselecteerde cookies