Deze populaire cashewnoten natuur vind je vaak in verschillende notenmengelingen. Cashewnoten kan je eventueel roosteren of bakken in de pan en bestrooien met peper en zout. Rauwe cashewnoten zijn lekker in curry of roerbakgerechten. In Zuid-India gebruikt men cashews om stoofgerechten te binden. Je kan ze ook als lekker en gezond tussendoortje eten.
Onbewerkt
Groot en topkwaliteit
100% natuurlijk en zonder additieven
Grote, onbewerkte cashewnoten
Onze cashewnoten natuur zijn onbewerkt: niet geroosterd, niet gezouten en vrij van toevoegingen. Dit zijn cashewnoten in hun puurste vorm. Cashews hebben van nature een milde, romige smaak en zachte textuur.
Kwaliteit van cashews herkennen
Smaak en textuur: De ideale, onbewerkte cashewnoot smaakt mild en romig. De textuur is eerder zacht. Smaakt je cashewnoot droog of hard, dan heb je te maken met een minder kwalitatieve noot.
Uitzicht: De beste en lekkerste cashewnoten zijn groot. Superieure cashewnoten zijn veel groter dan de kleine, veel voorkomende, cashews.
Ontdek zelf onze lekkere, mooie, grote cashewnoten met hun zachte textuur en milde, romige smaak.
Wat is een cashewappel?
Cashewnoten groeien niet los aan de cashewboom. Eerst produceert de cashewboom grote vruchten: cashewappels. Die zien er een beetje uit als paprika's. Aan de onderkant van elke appel groeit dan één dop met binnenin een cashewnootje. Dat nootje is maar een piepklein deel van de hele vrucht. Toch gaat niets verloren. In sommige landen wordt ook de appel gebruikt om te koken of om sap van te maken.
Cashewnoten gebruiken
Eet cashewnoten puur als gezonde snack doorheen de dag. Cashewnoten zijn de populairste noten bij kinderen. Door hun milde smaak kan je cashews ook veelzijdig gebruiken in allerlei bereidingen. Gebruik ze in koekjes en gebak.
Door cashews een nachtje te laten weken in water en daarna te blenden, krijg je een smeuïge binding voor zowel zoete als hartige gerechten. Erg handig om bijvoorbeeld voor een plantaardige roomsaus.
In de Oosterse keuken combineert men cashews met groenten, kip en garnalen, in curryschotels en roerbakgerechten. In Zuid-India zorgen cashews voor binding in stoofgerechten. Je kan natuurlijk ook heerlijk plantaardige cashewmelk maken met onze natuurlijke cashews.
Samenstelling
Cashewnoten. Onbewerkt, ongeroosterd, ongezouten en zonder additieven.
Bewaring Droog, donker en koel bewaren.
Voedingswaarde van Cashews natuur
Voedingswaarde per 100g
Energie 2310 kJ
Energie 553 kcal
Koolhydraten 30.1g
waarvan suikers 5.91g
Eiwitten 18.2g
Vetten 43.9g
Verzadigde vetten 7.78g
Vezels 3.3g
Natrium 12mg
Allergeneninfo
Dit product bevat volgende allergenen: noten. Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.