Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
zelf sandwiches maken met BRIOFINE
Zelf sandwiches bakken met briofine
Stap 1 Afwegen
Basisrecept
Briofine 500gr
Verse / droge gist 35gr / 12gr
zout GEEN
water 230-245 gr
Stap 2 Kneden
Het kneden van deze ingrediënten kan op verschillende manieren:
Stap 3 Deegrijs
Het rijzen van deeg wordt beïnvloed door de omgevingstemperatuur. Een ideale deegtemperatuur voor rijzen is een 25 à 26°C. Bij warmere of koudere temperaturen kan het zijn dat het deeg korter of langer moet rijzen.
Laat de eerste keer 10 minuten rijzen / rusten. Dek het deeg af met een plastiek. Dit voorkomt uitdrogen en het vormen van een vel op het deeg.
Stap 4 Porties afwegen en opbollen
Weeg af op 50g en bol op.
Stap 5 Bolrijs
Laat de bolletjes 10 à 15 minuten rijzen. Dek de bolletjes tijdens de rijs terug af met een plastiek.
Stap 6 Verwerken of vormen van de sandwiches
Druk na de bolrijs de bolletjes deeg plat en maak een langwerpig deegje.
Stap 7 Stukrijs
We laten nu voor de laatste keer rijzen. Dit is de belangrijkste deegrijs. In totaal moet het deeg nog 60 minuten rijzen (of langer naargelang de kamertemperatuur). OPGELET: Na een half uurtje strijk je het deeg af met een losgeklopt ei en laat je het verder rijzen zonder plastiek
Stap 8 Bakken
Richttemperatuur: 220° à 240°C Baktijd: 7 à 8 minuten
Sandwiches worden gebakken zonder stoom!
Tips
Stap 1 Afwegen
Basisrecept
Briofine 500gr
Verse / droge gist 35gr / 12gr
zout GEEN
water 230-245 gr
Stap 2 Kneden
Het kneden van deze ingrediënten kan op verschillende manieren:
- Met klopper-menger: eerst 4 minuten traag, dan 6 minuten snel.
- Met spiraalkneder: 1ste versneling voor ongeveer 12 minuten.
- Manueel: Intensief voor ongeveer 20 minuten.
Stap 3 Deegrijs
Het rijzen van deeg wordt beïnvloed door de omgevingstemperatuur. Een ideale deegtemperatuur voor rijzen is een 25 à 26°C. Bij warmere of koudere temperaturen kan het zijn dat het deeg korter of langer moet rijzen.
Laat de eerste keer 10 minuten rijzen / rusten. Dek het deeg af met een plastiek. Dit voorkomt uitdrogen en het vormen van een vel op het deeg.
Stap 4 Porties afwegen en opbollen
Weeg af op 50g en bol op.
Stap 5 Bolrijs
Laat de bolletjes 10 à 15 minuten rijzen. Dek de bolletjes tijdens de rijs terug af met een plastiek.
Stap 6 Verwerken of vormen van de sandwiches
Druk na de bolrijs de bolletjes deeg plat en maak een langwerpig deegje.
Stap 7 Stukrijs
We laten nu voor de laatste keer rijzen. Dit is de belangrijkste deegrijs. In totaal moet het deeg nog 60 minuten rijzen (of langer naargelang de kamertemperatuur). OPGELET: Na een half uurtje strijk je het deeg af met een losgeklopt ei en laat je het verder rijzen zonder plastiek
Stap 8 Bakken
Richttemperatuur: 220° à 240°C Baktijd: 7 à 8 minuten
Sandwiches worden gebakken zonder stoom!
Tips
- Het basisrecept kan ook worden gebruikt in een broodbakmachine voor een sandwichbrood.
- Variaties zijn mogelijk met o.a. rozijnen, chocoladedruppels of suikerparels. (Let wel suikerbrood niet in een bakmachine maken, de harde suikerparels beschadigen hierbij uw bakemmer)
- Oliebollen maken: Het sandwichdeeg kan gebruikt worden voor het maken van oliebollen. Na de bolrijs (stap 5) de bolletjes afbakken in frituurolie (gebruikt u smoutolie dan zijn ze minder vettig). Vervolgens laten afkoelen, doorsnijden, vullen met banketbakkersroom en afwerken met raftysnow)
- Taartbodem maken: Het sandwichdeeg kan gebruikt worden voor het maken van taartbodems. Om te weten hoeveel deeg u nodig heeft voor één taart vermenigvuldigt u de diameter van de taartvorm met 10. Rol het deeg uit en laat het deeg even in de vorm laten hangen, zodat deze goed in de rand kan zakken. Snij nadien de randen af.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.