compact bruin meergranenbrood aangerijkt met havermout
INGREDIËNTEN
TARWEbloem, HAVERvlokken (20 %), zonnebloempitten, gebroken SOJA, TARWEgluten, bruin lijnzaad, gedroogde ROGGEzuurdesem, SESAMzaad, dextrose, gejodeerd zout, geroosterde TARWEkiemen, moutbloem (GERST), antioxidant ascorbinezuur
VOEDINGSWAARDE per 100 gram
Energie (kcal) 292 kcal
Energie (kJ) 1223 kJ
Vetten, waarvan: 7,0 g
Verzadigde vetzuren 0,9 g
Enkelvoudige onverzadigde vetzuren 2,2 g
Meervoudig onverzadigde vetzuren 3,6 g
Koolhydraten, waarvan: 42,3 g
Suikers 2,8 g
Vezels 5,1 g
Eiwitten 12,5 g
Zout (Natrium x 2,5) 1,25 g
Natrium 3,2 mg
Droge stof 78,4 mg
RECEPTUUR VOOR IN DE OVEN
Ingrediënten
Vita+ Havermout 1000 gr
Water (+/-) 580 gr
Gist 25 gr
WERKWIJZE
Laat de Vita+ Havermout 20 min. voorweken in 55% water en voeg vervolgens de blokgist toe. Voeg de resterende 3% water toe in 2de versnelling.
Kneedtijd (spiraal) 6 min. in 1ste versnelling + 7 min. in 2de versnelling.
Basistemperatuur* 57°C
Deegtemperatuur 25°C
Massarijs 10 min., doorslaan, nogmaals 10 min.
Afwegen 720 g
Bolrijs 15 min.
Opmaak Lang maken zonder punten en op platen of inschiettapijt plaatsen.
Eindrijs 45-50 min., 30°C, 80% R.V.
Decoratie voor het bakken Bebloemen en 2 insnijdingen geven.
Oventemperatuur Inovenen aan 230°C en de temperatuur onmiddellijk laten zakken naar 220°C.
Baktijd 40 min., de laatste 10 min. van de baktijd de sleutel openen.
* basistemperatuur - omgevingstemperatuur - bloemtemperatuur = watertemperatuur