Rijsmandje Riet Rond Ø24cm (800 tot 1000 gram deeg)
Het deegrijsmandje riet rond geeft steun en vorm aan het brooddeeg tijdens het proces van rijzen. Het materiaal van deze ambachtelijke deegrijsmand is riet (Rotan). Het deegrijsmandje beschikt over een uitstekende kwaliteit.
Gebruik:
- Bestrooi het deegrijsmandje met wat rijstemeel of bloem.
- Leg het brooddeeg in het rijsmandje.
- Na het rijsproces keer je het mandje voorzichtig om boven een bakblik of broodplank.
- Wanneer je het mandje rustig heen en weer kantelt, laat het deeg vaak al los.
- Zorg ervoor dat het brooddeeg zachtjes in het bakblik of op de broodplank landt.
- Maak het rijsmandje schoon door deegresten te verwijderen met een harde borstel, klop het mandje ook uit.
Let op: Het deegrijsmandje is enkel geschikt voor het rijzen van deeg, dus niet voor het daadwerkelijk bakken van brood. Daarnaast mag dit rijsmandje op geen enkele manier nat worden. Dit om schimmelvorming tegen te gaan.
Vorm: Rond
Inhoud: voor ongeveer 800 tot 1000 gram deeg
Afmetingen:
Diameter (buitenmaat): Ø24 cm
Hoogte: 9,5 cm
De rijsmandjes worden met de hand gemaakt, daardoor kan het voorkomen dat de afmeting wat afwijkt.
Materiaal: Rotan