Rijsmandje Riet Ovaal 22x15cm (400 tot 600 gram deeg)
Deze deegrijsmand zorgt voor steun en vorm tijdens het rijsproces van het brooddeeg. Het mandje is uitermate geschikt voor het rijzen, maar niet voor het bakken van brood. Dit ambachtelijke rijsmandje is gemaakt van riet (Rotan). De deegrijsmand is van hoogwaardige kwaliteit.
Om het rijsmandje schoon te houden kun je een daarvoor bestemde linnendoek gebruiken.
Het gebruiken van het Rijsmandje Riet Ovaal
- Bestrooi het deegrijsmandje met wat rijstemeel of bloem.
- Leg het brooddeeg in het rijsmandje.
- Na het rijsproces keer je het mandje voorzichtig om boven een bakblik of broodplank.
- Wanneer je het mandje rustig heen en weer kantelt, laat het deeg vaak al los.
- Zorg ervoor dat het brooddeeg zachtjes in het bakblik of op de broodplank landt.
- Maak het rijsmandje schoon door deegresten te verwijderen met een harde borstel of de Brand New Cake Schoonmaakborstel. Daarnaast het mandje ook lichtjes uitkloppen.
Let op: Het deegrijsmandje is enkel geschikt voor het rijzen van deeg, dus niet voor het daadwerkelijk bakken van brood. Daarnaast mag dit rijsmandje op geen enkele manier nat worden. Dit om schimmelvorming tegen te gaan.
Specificaties
- Vorm: Ovaal
- Inhoud: voor ongeveer 400 tot 600 gram deeg
- Afmetingen buitenmaat: 22 (l) x 15 (b) x 7 (h) cm
- Materiaal: Rotan
Het rijsmandje wordt met de hand gemaakt, daardoor kan het voorkomen dat de afmeting iets afwijkt.