Productinformatie
Red Velvet Creme Cake Mix
Deze heerlijke Amerikaanse klassieker komt steeds vaker naar de Benelux en met deze mix van het merk Dawn is hij ook nog eens heel makkelijk te maken. De rode kleur van de mix is afkomstig uit het concentraat van rode bieten en wortels, wat hem oogverblindend maakt. De smeuïge cake wordt vaak afgetopt met een heerlijke laag roomkaas of botercrème. Je kunt wel zeggen dat het een heerlijke traktatie is voor op een verjaardag of gewoon omdat je er heel veel zin in hebt. Om je cake helemaal af te maken kun je hem eventueel decoreren met wat cakekruimels, dit geeft een schitterend effect. Snel bestellen en dan: bakken maar!
Recept voor Red Velvet Crème Cake Ø 26-28 cm
500 g mix, 175 gram vloeibaar ei (ca. 3 eieren), 150 gram plantaardige olie, 110 gram water.
Bereidingswijze in de oven
1. Verwarm de oven voor op 170 °C (heteluchtoven, boven- en onder warmte)
2. Voeg de mix en het ei toe aan een kom en klop dit met een mixer gedurende één minuut op een lage stand.
3. Schraap het beslag naar beneden en mix het gedurende drie minuten op de middelste stand.
4. Voeg de olie en het water toe en mix dit gedurende twee minuten op een lage stand.
5. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in circa 25 minuten gaar.
Ingrediënten
suiker, TARWEbloem (met calcium, ijzer, niacine, thiamine), gemodificeerd zetmeel (maïs), plantaardige olie (raapzaad), kleurende levensmiddelen (rodebietenconcentraat, wortelconcentraat), magere cacaopoeder, rijsmiddelen (dinatriumdifosfaat, natriumbicarbonaat), emulgatoren (E477, E471, E475), zout, natuurlijk aroma, kleurstof (rode ijzeroxide), weipoeder (MELK), EIpoeder (scharrel)
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1.693 Kj
Energie 400
kcal Vet 4,9 g
waarvan verzadigd 1,3 g
Koolhydraten 83 g
waarvan suikers 47 g
Vezels 2,2 g
Eiwit 4,6 g
Zout 0,35 g