Loader
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

RECEPT APPELBOLLEN EN WORSTENBROOD

RECEPT VOOR APPELBOLLEN EN WORSTENBROOD !
Appelbollen en worstenbroodjes Verloren Maandag' of 'Verzworen Maandag' is een Vlaamse traditie op de eerste maandag na de eerste zondag na Driekoningen (Epifanie).
Het is in Vlaanderen, en vooral in de provincie Antwerpen, de gewoonte om op deze dag worstenbroden en appelbollen te eten. 
Ingrediënten
Deegsamenstelling
Edelweiss 100% = 1000 g
Gist 6% = 60 g
Zout 1,7% = 17 g
Margarine 7,5% = 75 g
Eieren 10 % = 100 g
Water 45% = 450 g
Toermargarine 40% = 400 g
Werkwijze
Kneden met spiraal 4 min in 1e versnelling, 4 min in 2e versnelling
Deegtemperatuur 17°C
Deegrijs
Toermargarine op 2/3 van het deeg verdelen
Men geeft 3 toeren van 3 zonder rusttijden
Worstenbrood
Gerezen bladerdeeg uitrollen op 45 mm dikte en
versnijden op de gewenste grootte
Onderkant bestrijken met ei
Verwerking: gehakt opleggen en dichtrollen
Appelbollen
Uitrollen tot 3 mm en vierkantjes snijden van 15 op 15 cm
Appels schillen, klokhuis verwijderen en vullen
met mengsel van boter, kandijsuiker en kaneel.
Deegstukken rondplooien en op een aluminium schaaltje leggen
Stukrijs +- 50 min en bestrijken met ei
Bakken +- 18 minuten op 220°C
 
    10-01-2025 16:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.