Bloem voor pizzabodems.
Waan u een echte Italiaan door deze mix te combineren met gist, water en olijfolie!
OMSCHRIJVING
Zelf pizzadeeg maken hoeft niet langer moeilijk te zijn!
Met onze pizzabloem maak je in een mum van tijd je eigen pizza.
BENODIGDHEDEN VOOR PIZZA
1000gr pizzabloem, ± 520gr koud water, 30gr verse gist of 15gr droge gist,
25gr olijfolie en 20 gr zout.
BEREIDING
Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg.
Kneden manueel ± 15 min.
Kneden met spiraal 1ste versnelling 7 min.
2de versnelling 4 min.
Direct afwegen 250 gr en opbollen.
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat
het 30 minuten rusten.
Kneed het deeg en rol het uit tot de
gewenste dikte.
Bestrijk met een laagje tomatensaus en
garneer de pizza naar keuze.
Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 15 à 20 minuten.
Kooktips: Voor een calzone pizza:
Garneer één helft van de bodem en vouw deze dicht.
BEVAT : TARWEbloem; TARWEmoutbloem; enzymen (TARWE); meelverbetermiddel: E300
Nutritionele specificaties (per 100g)
Energie (kcal) 341 kcal Energie (kJ) 1.448 kJ,
Vetten 1,20 g, Verzadigde vetzuren 0,24 g, Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,17 g,
Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,78 g, Koolhydraten 70,30 g, Suikers 2,58 g,
Zetmeel 67,72 g Vezels 3,05 g, Eiwitten 10,81 g,
Zout (= Natrium x 2,5) 0,0098 g
BEWARING
Droog en koel bewaren. Na openen de zak goed sluiten.