Ingrediënten
suiker, TARWEbloem, fructosestroop, gemodificeerd zetmeel E1422, maïs glucosestroop, maïs, rijsmiddel E450, E500, rijstebloem, TARWEzemelen, fruit (citroen), zout, aroma natuurlijk, Citrus aroma,
plantaardig vet, palm geleermiddel E440, conserveermiddel E202, verdikkingsmiddel E415, voedingszuur E330, Citrus vezel,
kleurstof E161b. natuurlijk
Voedingswaarde per 100 gr
Energetische waarde 1525 kJ 365 kcal
Vet 1,0g waarvan verzadigd 0,6g waarvan enkelvoudig onverzadigd 0,1g waarvan meervoudig onverzadigd 0,2g waarvan plantaardig 1,0g Koolhydraten 83,2g waarvan suikers 52,0g waarvan zetmeel 30,5g Voedingsvezel 1,7g Eiwitten 4,0g waarvan plantaardig 4,0g Mineralen 5,3g waarvan natrium 612,9 mg Zout
(natrium x 2,5) 1,5gVocht 4,8g
RECEPT : 1000 g citroen cake, 350 g eieren ( 7 eieren ), 150 g boter of muffinolie, 250 g water. Recept met boter: de boter verwarmen tot circa 60°c.
Alle ingrediënten mengen in eerste versnelling gedurende 5 minuten.
Bakken op 185 °C (oven) of 160 °C (hete luchtoven)
Baktijd: 45-50 minuten.