Loader
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

BOEKWEITMEEL 1 kg

BOEKWEITMEEL 1 kg

Fijn integraal gemalen boekweitmeel. Toepassingen Boekweitmeel is een uitstekende smaakmaker voor brood, klein brood, pannenkoeken… Extra Boekweitmeel is goed voor de bloedvaten en bevat o.a. magne...

Gewicht   

1,000 KG

€ 5,50
Prijs per stuk

Voorraad : 5

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Fijn integraal gemalen boekweitmeel.
Toepassingen
Boekweitmeel is een uitstekende smaakmaker voor brood, klein brood, pannenkoeken…
Extra
Boekweitmeel is goed voor de bloedvaten en bevat o.a. magnesium, calium en fosfor. Boekweitmeel is rijk aan vezels en glutenvrij. Producten met boekweitmeel zijn zeer voedzaam en licht verteerbaar.

BOEKWEITMEEL Ingrediënten
Omschrijving Volkorenmeel van ontdopte  boekweit, afgezeefd fijner dan 800 micron.
Ingrediënten boekweitmeel
Nutritionele specificaties (per 100g)
Energie (kcal) 338 kcal
Energie (kJ) 1.429 kJ
Vetten - waarvan: 3,40 g
 - Verzadigde vetzuren 0,70 g
 - Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,00 g
 - Meervoudig onverzadigde vetzuren 1,70 g
Koolhydraten - waarvan: 61,50 g
 - Suikers 0,50 g
 - Polyolen 0,00 g
 - Zetmeel 61,00 g
Vezels 4,00 g
Eiwitten 13,30 g
Zout (= Natrium x 2,5) 0,0050 g
Natrium 2,00 mg
Droge stof 86,00 g
Dit product is een natuurproduct waarvan sommige technologische karakteristieken per oogst kunnen
verschillen
BOEKWEITPANNENKOEKEN
Boekweit is geen graan en bevat bijgevolg geen gluten. Het is een goede bron van magnesium, kalium en fosfor en is vezelrijk. Boekweitmeel wordt ook gebruikt als smaakmaker voor brood. Recept voor de bereiding van 12 boekweitpannenkoeken.
Ingrediënten
Deegsamenstelling
Boekweitmeel :   100 g
Volkoren : 100 g
Bloem extra : 100 g
Melk (lauw) : 350 g
Eieren : 240 g
Gesmolten boter:  60 g
Suiker : 50 g
Gist : 20 g
Zout: volgens wettelijke voorschriften

Werkwijze
Los eerst de gist op in de lauwe melk. Meng daarna alle ingrediënten zonder de boter erbij en klop dit met de klopper tot een mooie egale massa. Roer er de gesmolten boter onder en laat het beslag een uurtje rusten. Bak de pannenkoeken op een matig vuurtje in een met olie ingesmeerde koekenpan.
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.
Accepteer geselecteerde cookies