Maak zélf een gezond meergranenbrood met lijnzaad, zonnebloempitten, tarwe, roggemeel, ... en proef het verschil! Zelf brood bakken was nog nooit zo makkelijk! Enkel water toevoegen en de broodmachine doet de rest! Ook zonder broodmachine kan dit niet mislukken! Maximaal genot met minimale inspanning.
OMSCHRIJVING
Maak zélf een gezond meergranenbrood met lijnzaad, zonnebloempitten, tarwe, roggemeel, ... en proef het verschil!
Zelf brood bakken was nog nooit zo makkelijk!
- Enkel water toevoegen en de broodmachine doet de rest!
- Ook zonder broodmachine kan dit niet mislukken!
- Maximaal genot met minimale inspanning!
BEREIDING MET TRADITIONELE OVEN
Volg dan volgende gemakkelijke stappen:
1. Kneed de broodmix en lauw water (± 40°c) tot een soepele massa
2. Voeg extra water toe indien het deeg té droog lijkt
3. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 40-50 min. rijzen
4. Druk het deeg plat, breng het in de juiste vorm en laat het 40 minuten in een ingevette broodvorm rijzen onder huishoudfolie
5. Bak je brood in een voorverwarmde oven op ± 220°C
gedurende 30-35 minuten
6. Haal het brood uit de broodvorm en laat het afkoelen op een rooster
7. Uw brood is klaar om geproefd te worden, smakelijk!
BEREIDING IN DE BROODMACHINE
Bepaal de grootte van het brood, de kleur van de korst en het programma op de broodmachine. Doe de gewenste hoeveelheid koud water (max. 20°C) en broodmix in de broodmachine. Start de broodmachine. Haal het brood uit de broodvorm nadat het programma is afgelopen en laat het afkoelen op een rooster.
BEWAARADVIES
- Broodmix: Koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik.
- Brood: Het afgekoeld brood het best bewaren in een papieren broodzak. Zo blijft het nog ± 3 dagen houdbaar. Ingevroren is het brood nog ± 2 maanden houdbaar.
SAMENSTELLING
Tarwebloem, tarwevolkorenmeel, zonnebloempitten, tarwegluten, roggebloem, dextrose, lijnzaad, zout, maïsgries, havervlokken, gist, roggemoutbloem, glucosestroop, sojastukjes, tarwemoutmeel, tarwezemelen, gerstemoutbloem, emulgatoren: E472e en sojalecithine, weipoeder, tarwezetmeel, gemoute tarwe, gierst, roggezuurdesem, sojabloem, veldbonenmeel, palm- en raapolie, gebrande suiker, tarwezuurdesem, meelverbetermiddel: ascorbinezuur, enzymen (tarwe).